TudásTár..!

https://kajarikbela.hu/wp-content/uploads/2010/10/diakok-2.jpg

"Egészség és prevenció  - 

 

Szerezd vissza egészségedet..!"

 

Kapszulás étkezéssel az életért - az étrend-kiegészítők szerepe az egészségmegőrzésben!

E rövidített felsorolásban azon legfontosabb vitaminok és más tápanyagok fő tulajdonságait és hatásait ismertetjük, melyek minden egészségi probléma esetén kiemelten szükségesek lehetnek a szervezet számára. Az általunk kínált élelmiszerek és étrend-kiegészítők elsősorban Plant Cell ® Technológiával készült, organikus, természetes alapanyagú, magas felszívódással rendelkező készítmények.

Mi micsoda?

  • antioxidánsok: a szabadgyökök hatását semlegesítő vegyületek (pl. C- és E-vitaminok, karotinoidok, stb.)
  • szabadgyökök: olyan könnyen reakcióba lépő molekulák vagy molekularészek, melyek agresszív reakciókészségük révén károsítják a sejtek különböző részeit, s ezáltal különböző kóros állapotokat (rákos elváltozás, öregedés, krónikus betegségek, stb.) hoznak létre. Sok szabadgyök van a szennyezett levegőben, a dohányfüstben, egyes élelmiszerekben, az ultraibolya sugárzásban, vegyszerekben, stb. Némelyikük azonban a szervezet természetes folyamatai során keletkezik, melynek közömbösítésére a sejteknek saját elhárító rendszerük van. Ha azonban a szabadgyökök felszaporodnak, mindez már nem elég azok semlegesítésére.
  • vitaminok: az élethez és egészséghez elengedhetetlen mikrotápanyagok, melyet ételek és étrend-kiegészítők formájában vihetünk be a szervezetbe.
  • bioflavonoidok: a vitaminokhoz hasonló fontos vegyületek, melyek növényi eredetű táplálékokban, gyümölcsökben és zöldségekben találhatók nagyobb mennyiségben.
  • karotinoidok: az antioxidánsok növények által előállított csoportja.

C-vitamin legfontosabb funkciói az antioxidáns (szabadgyök-fogó) hatás, a szabadgyökök által oxidált E-vitamin regenerációja, az immunrendszer megfelelő működése, a sebgyógyulás, a kötő- és támasztószövetek optimális felépítésének elősegítése (kollagén, csontok, fogak, fejlődő szervezet!), az erek rugalmasságának fenntartása, a hormonok és kémiai vegyületek képződésében szerepet játszó enzimek aktivitásának növelése, a vasfelszívódás növelése (folsavval együtt), a szürkehályog, a daganatos (emlő, méhnyak, vastagbél, tüdő, nyelőcső, gyomorrák) és számos más betegség kockázatának csökkentése.
Hiányában jellemző a fogínyvérzés, a csontok és ízületek bevérzése és fájdalma, ízületi duzzanatok kialakulása, vérszegénység, elégtelen immunműködés és sebgyógyulás, a fertőzések elleni védelem csökkenése, a depresszió.
Fokozottan szükséges terhesség, szoptatás, műtét, fertőzés, elégtelen zöldség és gyümölcs (főleg citrusfélék és keresztesek) fogyasztása, gyógyszerszedés, alkohol, kávé, dohányzás, mélyhűtött élelmiszerek fogyasztása, napozás, szolárium, szennyezett (nagyvárosi) környezet továbbá stressz, rohanó életmód valamint fokozott fizikai aktivitás esetén. A napi szükségletet még mindig 60 mg-ban adják meg, noha a vizsgálatok szerint 100-200 mg-os napi mennyiség lenne inkább szükséges egy egészséges, és 1000mg fölötti adag egy terhelt szervezet számára.

Bioflavonoidok (Dr. Szent-Györgyi Albert fedezte fel 1936-ban) fő hatásai: koszorúér és daganatos betegségek, trombózis, érelmeszesedés, agyvérzés kockázatának csökkentése, gyulladásgátló, görcsoldó és antioxidáns hatás.

B-vitaminok és a folsav legfontosabb funkciói: a sejtek energiaháztartásának szabályozása, az agyi funkciók serkentése, a bőr, haj és köröm védelme, a vércukor- és koleszterinforgalom szabályozása, a hormon- és immunrendszer valamint a fehérjebontás szabályozása, a káros homocisztein-szint csökkentése révén a szívbetegségek megelőzése, a vörösvértest képzés, a DNS szintézis. Fontos szerepet játszik továbbá az asztma, a gyermekkori hiperaktivitás, a vesekövesség, a szívbetegség és a hólyagrák megelőzésében valamint a csontépítésben. Az újabb eredmények szerint a B6-vitamin adagolása a sokízületi gyulladásos (rheumatoid arthritisben szenvedő) betegeknél és osteoporosisban jelentős javulást produkál. A B6-vitamin a porc- és csontképződés fontos segítője is. Fő forrásai: teljes kiőrlésű gabonák, száraz hüvelyesek (különösen a lencse), a burgonya, a sűrített paradicsom, a banán, a dió, a mák, a napraforgómag, a gesztenye, az élesztő, kisebb mértékben a tojás.

A folsav a B-vitaminok családjába tartozik. Fontos szerepe van a vérképzésben szerepet játszó B12-vitamin megfelelő felszívódásában, az emlődaganat kockázatának csökkentésében, a magzat megfelelő fejlődésében és az ún. velőcső-záródási rendellenességek megelőzésében, a nyitott gerinc és a vízfejűség kivédésében. Fontos továbbá a fogínygyulladás csökkentésében, a szív-érrendszeri betegségek és az érelmeszesedés kockázatát jelentősen növelő homocisztein megkötésében. A menopauza után a homocisztein-képződés egyensúlya sok esetben felbomlik, ami az érelmeszesedés illetve a szív-érrendszeri betegségek, valamint az osteoporosis esélyét jelentősen megnöveli a változás kora után lévő nőknél. Forrásai a nyers és párolt zöldségfélék, a száraz bab, a szója, a cékla, a brokkoli, a kelkáposzta, a paraj, a spárga, a zöldbab, a karfiol, a dió, a mogyoró, a mandula az élesztő, a gyümölcsfélék és a tojás. Hiányukban jellemző a depresszió (B1, B2, B3, B6, B12, folsav), ingerlékenység, fáradékonyság, feledékenység és memóriazavarok kialakulása, porc- és csontépülési zavarok valamint a magzat gerincfejlődési rendellenességei. Fokozottan szükséges szív- és érrendszeri ill. az e rizikócsoportba tartozó betegek, továbbá dohányzók, alkoholt fogyasztók, diétázók és energiaszegény étrendet fogyasztók, gyógyszert (különösen antibiotikumot) szedők, idősek, terhesek, szoptatós kismamák, gondolkodási és memóriazavarokkal valamint bőr-, haj- és körömproblémákkal küszködők ill. B-vitaminokban szegény élelmiszert fogyasztók számára.

E-vitamin fő funkciói: az antioxidáns (szabadgyök-fogó) és ezáltal a daganatos betegségek kockázatát csökkentő, az immunrendszert erősítő, a szelént, a C- és A-vitamint és a telítetlen zsírsavakat az oxidációtól védő, a koleszterin-szintet szabályozó, a menopauza tüneteit csökkentő, a magzatot védő, a szürkehályog kockázatát csökkentő, a szívinfarktust és más szívbetegségeket megelőző, a lélegeztetett betegnél a légzési elégtelenség kialakulását csökkentő, valamint a fehérje- és hormonháztartást szabályozó hatás. Prosztatabetegségekben is fontos megelőző szerepe lehet más fontos faktorokkal és tápanyagokkal együtt. Hatásai közé tartozik továbbá mindaz az előnyös hatás, mely az antioxidánsokra általában is jellemző (ld. lejjebb!). Fokozottan szükséges alacsony E-vitamin tartalmú ételek (növényi olaj, dió, magvak, búzacsíra, szójabab) fogyasztása, dohányzás, napozás, szolárium, alkoholfogyasztás, fogyókúra és fizikai terhelés esetén, valamint azok számára, akik szervezetük káros hatásokkal szembeni antioxidáns védelmét fontosnak tartják. A napi minimális szükséglet 400 NE (a természetes vitaminra vonatkozóan).

Antioxidánsok. Az antioxidánsok közé a már említett C- és E-vitaminon valamint a karotinoid vegyületek tartoznak elsősorban. Megtalálhatók a zöldségekben és gyümölcsökben, főleg a citrusfélékben és a keresztes növényekben. Alapvetően fontosak a káros szabadgyökök megkötésében, ezáltal a rosszindulatú daganatos és degeneratív, krónikus betegségek (immunbetegségek, rheumatoid arthritis, Alzheimer-kór, szürkehályog, Parkinson-kór, stb.) megelőzésében, a szívbetegségek kockázatának csökkentésében, a rákra hajlamosító hatások (UV-sugárzás, dohányzás, alkohol, légszennyezettség, túlzott stressz, stb.) kivédésében és kompenzálásában, az öregedési folyamatok (ennek legszembetűnőbb formája a bőr öregedése, ráncosodása) gátlásában. Nagyon fontos, hogy az antioxidánsok nem külön-külön, hanem egységesen hatékonyak, ahogy a növényekben is természetes módon előfordulnak. hatásukat jól példázza a levegőn megbarnuló (oxidálódó) reszelt almához adott aszkorbinsavnak (C-vitamin) az alma eredeti állapotot megőrző (antioxidáns) hatása.

Biotin (H-vitamin) fő funkciója a fehérje, szénhidrát és koleszterin anyagcsere szabályozása.
Fokozottan szükséges terhesség, szoptatás, nehéz fizikai munka, stressz, dohányzás, alkoholfogyasztás és menopauza esetén. Hiányában bőr- és ajakgyulladás, szőrzet és hajhullás, korai őszülés, nemi vágy csökkenés, lehangoltság, étvágytalanság, vérszegénység, érzészavarok és koleszterinszint-emelkedés jellemző.

Kalcium nélkülözhetetlen a csontozat és a fogak felépítésében, a véralvadásban, a vízháztartásban, az ionegyensúly fenntartásában, az izom- és idegingerlékenység szabályozásában, az allergia leküzdésében. Hiányában jellemző a fáradtság, idegesség, izomgörcsök, egyes izmok (pl. vádli) vagy a szemhéjak remegése valamint az allergiás tünetek fokozódása. Ha a táplálékkal történő kalciumbevitel elégtelen, a szervezet a hiányzó mennyiséget a csontokból fogja elvonni. Az elveszített csonttömeget nem lehet pótolni, ezért a leghatékonyabb és egyetlen eszköz az időben történő megelőzés.
D-vitamin fontos a kalcium felszívódásában és annak csontokba való beépülésében. Fő források: a hal, tojássárgája, máj, napsugárzás.

Magnézium, mely közel 300 enzim működésében vesz részt, fele részben a csontokban található. Nagyon fontos szerepe van az ideg- és izomműködésben, a stressz kivédésében, a feszültségoldásban, az alvászavar leküzdésében, a trombózis megelőzésében, a véralvadás, a szívműködés szabályozásában, a menstruációt megelőző tünetek enyhítésében, a légutakat tágításában (asztma, hörghurut), a szívritmus-zavarok és szívinfarktust követő újabb események megelőzésében, cukorbetegekben pedig az inzulin-egyensúly fenntartásában. A hétköznapi stresszek óriási mértékben lekötik a magnéziumot az adrenalin szint emelkedése miatt, amely a lelki egyensúly szerepét jelzi. (Az adrenalin magnéziumot von el a sejtektől, amely a vizelettel távozik.)
Fokozottan szükséges stressz, terhesség, fizikai megterhelés, fogyókúra, izomláz esetén. Hiányában jellemző a koncentrálóképesség csökkenése, fáradtság, kimerültség, idegesség, alacsony vérnyomás, szapora szívműködés, izomgörcsök, szemhéjremegés kialakulása.
Hiányának oka lehet hasmenés, vízhajtó szedése, alkoholfogyasztás, a talaj magnéziumtartalmának csökkenése, rostszegény gabonatermékek, túl zsíros ételek fogyasztása és helytelen fogyókúra.
Fő forrásai a teljes kiőrlésű lisztek, szója, lencse, babfélék, banán, csipkebogyó-íz, dió, mogyoró, mák, mandula, napraforgómag és tökmag. A húsfélék, a tejtermékek, a sajt és a tojás magnéziumban igen szegények.

Omega-3-6-9 zsírsavak
Legfontosabb funkciói: a szívinfarktus, a magas vérnyomás, a szívritmuszavar, az érelmeszesedés, a különböző rosszindulatú és gyulladásos megbetegedések kockázatának csökkentése, a káros koleszterin csökkentése, a hasznos koleszterin növelése, a trombózis megelőzése, cukorbetegeknél az inzulinszükséglet csökkentése, a látás és az agyi funkciók javítása, az ízületi gyulladások és az asztma, a menstruációs görcsök, a migrénes fejfájás és a különböző eredetű fájdalmak csökkentése, a pikkelysömör (psoriasis), a bőrszárazság és bőrviszketés enyhítése, a depresszió megelőzése. Fontos antioxidáns hatása is. Fogyasztásakor a depressziós és öngyilkossági ráta, a szív-érrendszeri betegségek valamint egyes daganatok kialakulásának kockázata számottevően csökken.
Fokozottan szükséges emelkedett koleszterin-szint, magas vérnyomás, szívritmus-zavar, szívbetegség, lezajlott szívinfarktus, családi érbetegség-hajlam, gyulladásos bélbetegség, béldaganat, prosztatabetegség, cukor-betegség, ízületi panaszok valamint depresszióra való hajlam, fokozott stressz és hajszolt életmód, továbbá fogyókúra esetén. Fő forrásai a mélytengeri halak, a diófélék és a lenmag, a porcsin, a hidegen sajtolt olajok.

Karotinoidok
Kifejezett hatású antioxidánsként számos jótékony hatásuk mellett fontos szerepük van a cukorbetegség, az ízületi panaszok, a gyulladásos bélbetegségek kockázatának csökkentésében, a gyomorfekély (Helicobacter pylori) leküzdésében, a bőr (stressz, UV-sugárzás, légszennyezés okozta) idő előtti öregedésének és ráncosodásának megelőzésében, valamint a szervezetet folyamatosan érő stresszhatások kivédésében, kompenzálásában.

Koenzim Q10
Nélkülözhetetlen a sejtek energiaellátásához, a zavartalan biokémiai és biológiai folyamatok fenntartásában. Kb. 30 éves korig a szervezet maga állítja elő. Termelése az életkorral párhuzamosan csökken, ezért bevitele fontos a fiatalság minél további megőrzésében. Erős antioxidáns. E-vitaminnal, béta-karotinnal és szelénnel kiegészítve kölcsönösen erősítik egymás hatását és hatékonyabban veszik fel a harcot a sejteket károsító szabadgyökökkel szemben. Fogíny-gyulladás esetén is kiváló hatású.

Növényi rostok
Fő hatásuk a magas vérnyomás, szívinfarktus, érelmeszesedés, vastagbéldaganat és bélgyulladás kockázatának csökkentése, a koleszterinszint csökkentése, a bélbolyhok tisztítása révén a bélműködés szabályozása (hasmenés, székrekedés, aranyér, berepedések). Bevétele étkezés közben javasolt, bő napi folyadékfogyasztás mellett. Nem javasolt antioxidánsokkal egyszerre alkalmazni, mivel a rostok végei az antioxidánsokat feleslegesen lekötik. Legmagasabb rost-tartalmú készítményünk a Psyllium por és kapszula.

Szójafehérje
A szója olyan értékes növényi fehérjeforrás, mely az összes, az ember számára nélkülözhetetlen aminosavat ideális összetételben tartalmazza. A jó minőségű fehérje segít a szervezet kulcsfontosságú alkotóelemeinek és izomzatának jó minőségű tápanyagokból történő felépítésében. Fontos, hogy ne génmanipulált szóját fogyasszunk.

Fokhagyma, fokhagyma-kapszula
Fontos szerepe a koleszterinszint, a vérnyomás és vércukorszint csökkentése, a szívinfarktus kivédése, a rosszindulatú megbetegedések kockázatának csökkentése, a nehézfémek (pl. ólom) szervezetből történő kiürítésének elősegítése, az influenza és más meghűléses betegségek megelőzése. Természetes hatású antibiotikum.

A fent említett tápanyagok pótlása azért is fontos, mert többségünk nem fogyaszt elégséges növényi táplálékot ahhoz, hogy kellő mennyiségű és minőségű tápanyag juthasson a szervezetébe. Ha ehhez hozzávesszük, hogy általában mindaddig nem fordítunk kellő figyelmet az egészségünkre, amíg beteggé nem válunk, akkor érthető igazán, mennyire életbevágóan fontos a megelőzés, nemcsak e létfontosságú tápanyagok, hanem az életmódváltás segítségével is.

Az étrend-kiegészítők útján bevitt vitaminok és ásványi anyagok akkor tudnak a legjobban hasznosulni, ha természetes forrásból származnak, vagy a természet "reprodukálását" felhasználó Plant Cell ® Technológiával készülnek.

 

Hol juthatok hozzá a természetes forrásból származó, organikus és Plant Cell ® Technológiával készült termékekhez? Nálam..!

   

     "biobolygo"

dr Horváthné

Élet-Üzlet ÉPÍTŐ & Tanácsadó

Írjál vagy hívjál az elérhetőségeimen:

oco.bio.penz.karrier@gmail.com     +3630/868 0904

 

 

A plant cell technológia..!

 

Történelmi áttörést jelent a vitamin- és ásványianyag-gyártásban. Több mint 2300 féle vitamin- és ásványianyag termék van a boltokban, de csak 12 gyártó termeli az egész világon! (Ezekből 3 alkalmaz Plant Cell technológiát®, mind­három az USÁ-ban.)

 

Kétféle típusú vitamint és ásványianyagot gyártanak:

1.  Az egyik 100%-ban szintetikus,

2. A másik növényi ugyan, de nem táplálék szerkezetű.

 

3.  A Creation\'s Garden™ Plant Cell technológiájával® a növényeket táplálék molekulákkal     kombinálják, így élelmiszer állapotú tápanyagot nyernek. Tehát az előállítani kívánt vitamint ill. ásványi anyagot biológiai folyamatok során növények építik fel tápanyag molekulák formájában. 

 

Mi is az a PLANT CELL?

 PLANT CELL-azaz növényi cella

 

A Plant cell technológiával készült vitaminjainkról.

 

Az ORGANICA PLANT CELL NUTRIMENT\'S  termékek egyedülállóak és félreérthetetlenül különböznek minden mástól, ami a boltokban kapható. Olyan növényi szubkultúrával  előállított organikus kötésű vitamin, melynél nincs szükség stabilizátor, emulgeátor, stb. egyéb anyagok használatára. Ezért szervezetünk is természetes ételként kezeli és hasznosítja. A készítményeinket úgy alkották meg. Hogy bioenergetikailag egyensúlyban legyenek a szervezettel, miközben biztosítják a megfelelő ellátást a szervezetnek. Eltérően más vitamin és ásványi anyag termékektől, hitelt érdemlően biztosítjuk a természetes, vegyszerektől mentes táplálékokat, melyek ténylegesen hatékonyak.

Az Organica Plant Cell Nutriments készítményünk történelmi áttörést jelent a természetes biológiai folyamatok megkettőzésében, mely során a növényeket táplálékmolekulákkal kombináljuk, amit a tudomány ételnek nevez.

A PLANT CELL NUTRIMENTS kizárólag növényi alapú anyagokból készül. E különleges anyag természetes módon biztosítja a vitamin és ásványi anyag ellátást, jó felszívódást, raktározást és használatot eredményez. Ha a készítményeinket használja, akkor nincs szüksége további vitamin és ásványi anyag felvételre.

Plant Cell technológiával készült vitamin és ásványi anyag termékeink:

  • Vitamin B complex - B1, B2, B6, B12, Biotin, Folsav,
  • Kalcium/Magnesium- B6, D
  • Iron Complex - vas, C, B12, Folsav
  • Mega Vitamin C 600mg
  • Mineral Complex
  • Vitamin & Mineral for Men 35 féle vitamin és ásványi anyag tartalommal
  • Vitamin C Mineral for Women 35 féle vitamin és ásványi anyag tartalommal
  • Vitamin E

Ezért, valamint a gondos tervezésnek köszönhetően a Creation\'s Garden™ összes Plant Cell technológiával® előállított terméke szervezetünkkel bioenergetikailag harmóniában van, a szervezet ételként kezeli őket.

 Így biztonságosabbak, hatékonyabbak, sokkal jobb a felszívódásuk és raktározódásuk, mint a nem ilyen szerkezetű táplálék-kiegészítőknek.

Van tehát választási lehetősége!
Használhat mesterséges készítményeket, vagy választhatja a mi természetes vitaminjainkat és ásványi anyagainkat.

____________________________________________________________

Olajfa kapszula vírusok és baktériumok ellen!

 

Szövődmények és a hosszan tartó, munkából, iskolából való kiesés, gyenge elesett állapot ellen válaszd a "MEGELŐZÉST"

 

 

 Olajfa levél kivonat, a természetes antibiotikum.

 

Az Olajfa levél egy új, különleges hatású, természetes, növényi alapú étrendkiegészítő készítmény, amelyet, az Olea europaea válogatott leveleiből készítenek.

A készítmény ajánlott: különböző kórokozó vírusok, baktériumok (pl. herpesz, influenza, általános megfázás) gombák ellen, ízületi gyulladások enyhítésére, krónikus kimerültség és depresszió kiküszöbölésére, illetve magas vérnyomás és egyéb szív- és keringési rendellenességek esetén. A természetes bélflóra mikroorganizmusait erősíti, hatásos lehet gyomorfekélyes állapot megelőzésében. Kimondottan jó eredményeket értek el alkalmazásával az asztma - allergia kezelésében. Általános és természetes eredetű       immunrendszer erősítő.

Az olajfa levél kivonat rendszeres szedése: hozzásegít ahhoz, hogy közérzetünk tartósan javuljon, az immunrendszerünk nagyobb ellenálló képességet fejlesszen ki. A készítményt fogyasztók jobb közérzetről, életkedvről, nagyobb aktivitásról, jobb életminőségről számolnak be. Az olajfa gyümölcsének, olajának és levelének jótékony hatását az emberiség már évezredek óta ismeri. Már a Biblia is úgy említi az olajfát, mint egy olyan növényt, amelynek "gyümölcse hús, levele gyógyszer".

A XIX. Században, amikor az olajbogyó, illetve az olívaolaj gyártás ipari méreteket kezdett ölteni, észrevették, hogy némelyik fermentlé nem romlik meg, míg a többiek igen. Elkezdtek kísérletezni az olajfa bogyójának és levelének vizes és alkoholos kivonatával, és a készítmények több baktérium ellen hatásosnak bizonyultak. E század elején egy orvos csoport feljegyezte, hogy a kininhiány miatt szükségből alkalmazott olajfalevél-kivonat lényegesen jobbnak mutatkozott maláriás fertőzések kezelésére, mint a kinin.
Az ötvenes években sikerült azonosítani és előállítani a hatásért felelős, aktív hatóanyagokat, amelyeket ettől kezdve szigorú laboratóriumi és klinikai vizsgálatoknak vetettek alá.
Az utóbbi évek vizsgálatai azt is bebizonyították, hogy az Olajfa hatóanyagainak néhány különleges eleme, a fehérjebontó enzimek, illetve bizonyos kódátíró-fordító enzimek (reverz-transzkriptázok) hatása igen hasznos lehet a retrovírusok elleni küzdelemben.
Részletes és szigorú toxicitási vizsgálatok adatai megerősítették, hogy a készítményből a javasolt, szokásos napi adag akár több száz szorosának bevétele sem idézhet elõ mérgezést, vagy egyéb nem kívánatos mellékhatásokat.

A készítmény 100 %-ban természetes, növényi kivonat! Várandósoknak NEM adható!!!

______________________________________________________

A C-vitamin története.

A citromlevet már 1742-ben, úgy ismerték, mint a hosszú utakon lévő tengerészeket gyakran megtámadó skorbut (a szervezet legyengítő betegség) ellenszerét. A citromlében található hatóanyagot, a C-vitamin azonban egészen 1928-ig nem azonosították.


Ekkor fedezte fel Szent-Györgyi Albert az aszkorbinsavat, és különítette el a mellékveséből, valamint azonosította a C-vitaminnal. Ezért a munkájáért kapta 1937-ben a Fiziológiai Nobel-díjat.



A C-vitamin skorbut ellen védő szerepéről kapta tudományos nevét: aszkorbinsav.
Napjainkban a C-vitamin jelentőségét, már kevésbé a skorbutot gyógyító tulajdonságának, mint inkább sejtvédő hatásának köszönheti.

Vízben oldódó antioxidánsként a C-vitamin véd a szabad gyökök károsító hatásával szemben, különösen olyan nagy víztartalmú helyeken, mint amilyen a sejtek belseje.

A C-vitamin valószínűleg a legismertebb és legtöbbet használt vitamin. Mindenkinek ajánlott, és a modern kutatások további meglepő kutatásokról számolnak be.

A C-vitamin az egyik legfontosabb vitamin, mely számos betegség kialakulását előzi meg, de ha már késő, akkor segít ezek leküzdésében.

Mi az amit a szedésével elérhetsz?
- Megköti a szabad gyököket.
- Csökkenti a szívinfarktus kockázatát.
- Megelőzi a rákot, elsősorban a gyomorban, tápcsatornában, gégében, szájüregben, hasnyálmirigyben.
- Megelőzi a szürke hályog kialakulását.
- Növeli a jó koleszterin szintet, a HDL szintjét.
- Megakadályozza az LDL oxidációját, így az erekben történő lerakódást.
- Erősíti az immunrendszert.
- Csökkenti a magas vérnyomást.
- Segíti a sebgyógyulást.
- Óvja a bőr fiatalságát, késlelteti a ráncképződést, az idős kori májfoltok kialakulását.
- Gyulladás csökkentő
- Erősíti a kötőszöveteket.


A legjobb C-vitamin források:
Fekete berkenye, acerola cseresznye , Fekete ribizke, Alma, Homoktövis, Papaya, Paprika, Brokkoli, Kelbimbó, Eper, Narancs, Kiwi, Karfiol, Leveles kel,


 

Ajánlom neked a C-vitamin pótlására a C-vitamin-csipkebogyóval, 1000mg/tablettát, ami 60db/doboz kiszerelésben kapható.
De ha szívesebben fogyasztanád a C vitamint üdítőital formájában. akkor számodra az MSM-C italpor a tökéletes választás!

MSM-C italpor
A C-vitamin antioxidáns hatású vitamin, nélkülözhetetlen a kollagén-fehérje szintézishez, elősegíti a vas bélrendszerből történő felszívódását, a szervezet védekező rendszerének normális működését. Gátolja a szervezetre káros oxidációs folyamatokat, ezáltal lassítja a sejtek öregedését. Az MSM szerves kötésű ként tartalmaz. Kéntartalmánál fogva hozzájárul a kötőszövetek, így izületeink egészséges működéséhez. A termék fogyasztása javasolt vitaminhiányos, egyoldalú táplálkozás, dohányzás, kimerültség, fokozott C-vitamin szükséglet (terhesség, szoptatás, fogamzásgátló tabletta szedés) esetén, valamint betegség után, az immunrendszer erősítésére.

Jótékony hatást gyakorolhat a keringésre, idegrendszerre, nemi életre, öregedési folyamatokra, valamint javíthatja az erőnlétet. A C-vitamin az egyik legalapvetőbb vitamin, szinte minden élettani folyamatban fontos szerepet játszhat.
Hatóanyagok: C-vitamin, MSM

Alkalmazási javaslat: Felnőttek számára ajánlott fogyasztási mennyiség napi 2 g, mely kb. egy csapott kávéskanál (1,6 ml) italpornak felel meg.

A készítmények OÉTI által bevizsgált, szakvéleménnyel ellátott termékek!